Turneringsstart

File name : corona-forholdsregler.pdf

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

PAS PÅ HINANDEN TIL HÅNDBOLD

Skrevet af Frederik G. Schmidt

Hele Håndbolddanmark vender så småt tilbage i håndboldhallerne efter sommerpausen, og her skal vi stadig passe på hinanden. I Dansk Håndbold Forbund giver vi dig her et overblik over, hvilke retningslinjer foreninger, faciliteter, forældre, trænere og spillere skal følge.

Vi har alle ventet tålmodigt på den nye sæson. Vi har set frem til at se vores holdkammerater, til at skyde mod mål og til nye gode oplevelser. Det kræver dog stadig en masse af os alle, hvis de gode oplevelser til håndbold skal fortsætte. Alt er nemlig stadig ikke helt som normalt, da smitten fortsat er iblandt os, og håndbolden er derfor forsat underlagt en række restriktioner. Der har været rigtigt mange vejledninger i løbet af de sidste par måneder, og for at vi ikke farer vild i dem, ridser vi her de vigtigste retningslinjer og anbefalinger op.

Er du håndboldspiller?

 • Bliv hjemme, hvis du eller nogen i din familie er i risikogruppen. Bliv også hjemme, hvis du har symptomer som feber, hoste og muskelømhed.
 • Gå straks hjem, hvis du får symptomer undervejs til træning – selv ved milde symptomer.
 • Respekter og efterlev alle anvisninger fra din forening og din træner
 • Husk god håndhygiejne før, under og efter træning – medbring selv håndsprit


Find flere anbefalinger til dig, der er håndboldspiller her

Er du forælder til en håndboldspiller?

 • Hold dit barn hjemme fra træning, hvis der er symptomer som feber, hoste og muskelømhed – og forklar, at barnet straks skal blive hentet under træning, selv ved milde symptomer
 • Respekter og efterlev alle anvisninger fra dit barns forening og træner. Sæt dig ind i retningslinjerne og forklar dem til dit barn
 • Sørg for, at dit barn er klar til træning: Det vil sige, at dit barn er omklædt hjemmefra, har fyldt drikkedunk, medbringer så vidt muligt egen bold, håndklæde til at tørre sved af med og håndsprit.
 • Husk de gode retningslinjer for tilskuere, hvis du bliver og ser dit barns træning.


Find flere anbefalinger til dig, der er forælder her

Skal du være en tilskuer til en håndboldtræning og/eller -kamp?

 • Du må som tilskuer ikke stå på en ståplads i en håndboldhal med siddepladser.
 • Hold afstand til andre tilskuere. Hvis der er siddepladser, skal der være et sæde mellem hvert siddende publikum. Er der bænke som tilskuerpladser, skal der være en meters afstand mellem personer, der sidder ned.
 • Husk god håndhygiejne før, under og efter kampen – medbring selv håndsprit


Find flere anbefalinger til dig, der skal være tilskuer her

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Formandens beretning 2020

Ja, det bliver unægteligt en anden beretning end jeg havde regnet med at skulle fremføre på nuværende tidspunkt dengang vi indledte sæsonen.

Vi lagde ellers stærkt ud med en opvisningskamp mellem Nykøbing Falster og København Håndbolds damer i august, hvilket blev en stor succes, som vi også gerne ville have gentaget den kommende august, men det blev for usikkert grundet de indskærpede retningslinjer i forbindelse med Covid 19.

Og netop coronaen har haft stor indvirkning på denne sæson, men det vender jeg tilbage til senere. 

Fra start havde vi U-8/9 mix som ikke var tilmeldt turnering, men skulle spille til de såkaldte ministævner forskellige steder. Derudover havde vi U-11 piger, U-11 drenge, U-15 drenge (som blev et mixhold da der manglede både drenge og piger i den årgang) og endelig herre og dame senior tilmeldt turnering.

Da vi nåede opbrydningen i december, havde U-8/9 mix imidlertid udviklet sig og var samtidig voksende, så de blev tilmeldt den ordinære turnering bl.a. fordi vi på samme tidspunkt havde fået etableret den kortbane som de skulle spille på. Vores U-15 drengehold – eller rettere mixhold var løbet træt i det og man valgte derfor at trække holdet fra turneringen. På det tidspunkt havde vi imidlertid fået så mange U-13 drengespillere så der blev tilmeldt et hold i den række, så det endte med at der var et turneringshold mere på den anden side af nytår.

Vores håndboldfitness har også kørt i denne sæson indtil nedlukningen, men de kunne stadig godt tænke sig nogle flere deltagere, men noget tyder på at interessen stiger langsomt, så vi er stadig fortrøstningsfulde.

Lige efter nytår havde vi meldt os til håndboldens dag som er et arrangement som kører over hele landet. Første gang vi gennemførte det var det med et meget sparsomt fremmøde, men i 2020 var det godt nok en succes. Der var børn og voksne i alle aldre, ca. 65 i alt, og der blev spillet five a side, skudt til mål med fartmåler og andre spændende håndboldaktiviteter for alle. Det er ikke sidste gang at vi laver den slags reklame for os selv.

Men så kom coronaen – og mon ikke det fik sat en stopper for alle vores aktiviteter. Hallen blev lukket, turneringen blev afbrudt og kom aldrig i gang igen og al træningsaktivitet blev stoppet på ubestemt tid. Det viste sig dog at det varede så længe med nedlukningen, at vi kun lige akkurat kunne nå at holde en afslutning for vores ungdomsspillere inden hallen igen lukkede, denne gang pga. sommerferie. De serveringsopgaver som vi plejer at have blev heller ikke til noget, ligesom vi måtte aflyse årets sidst sodavandsdiskotek.

Og sådan endte sæsonen 19/20 desværre, men vi håber på at alle er tilbage på banen når vi starter op i august.

Til sidst vil jeg takke bestyrelsen for deres arbejde ligesom jeg vil sige tak til vores trænere, sponsorer, forældre, bedsteforældre og andre frivillige som bakker op om vores lille klub i den forgangne sæson.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Covid 19

Efter pressemøde her til aften d. 11 marts er alt træning indtil vider aflyst.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Klubaften i Intersport Stege

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Håndbold weekend

Møns Håndboldklub skød 2020 ind med en festlig håndboldweekend.

I Møns Håndboldklub skød de bogstavelig talt det nye år ind – der var nemlig bolde i alle mulige former og farver i spil til Håndboldens Dag den 11. januar. Deltagerne prøvede kræfter med bl.a. fartmåler og Five-a-side håndbold, og klubben håber, at rigtig mange har fået lyst til at komme igen.

Lørdag den 11. januar inviterede flere end 170 håndboldklubber over hele landet til Håndboldens Dag. Møns Håndboldklub var naturligvis også repræsenteret og inviterede gæster i alle aldre indenfor på dagen.

De mange fremmødte fik mulighed for at prøve kræfter med blandt andet fartmåler, Five-a-side håndbold og andre sjove håndboldspil, bl.a. prøve at ”passere” Niklas Landin i målet. Fokus på dagen var, at alle kunne være med, så derfor blev der spillet med bløde bolde, der ikke behøvede harpiks for at ligge godt i hånden.

”Vi har haft en rigtig god dag, hvor hallen har summet af liv fra start til slut. Jeg håber, at alle der har været forbi har fået en god oplevelse og opdaget, at håndbold er meget mere end klistret harpiks, sure sokker og hårde tacklinger og har fået lyst til at komme igen. Vi har et fantastisk fællesskab her i klubben, og der skal også lyde en stor tak til alle de frivillige, der har hjulpet med at gøre arrangementet til en succes,” fortæller Ulla Røngaard, Formand i Møns Håndboldklub.

På den anden side af Håndboldens Dag står vi i Møns HK klar til at tage imod alle dem, der måtte have fået mod på mere håndbold.

Vi tilbyder både håndbold for små og store samt håndboldfitness. Lige nu inviterer klubben alle til gratis prøvetræning, man møder blot op.

Læs mere om Møns Håndboldklubs tilbud på: moens-hk.dk hvor man også kan se hvornår de enkelte årgange træner.

Søndag d. 12. havde Møns Håndboldklub efterfølgende årets første hjemmestævne, hvor alle klubben 7 turneringshold spillede hjemme. Det blev også en rigtig god dag med en masse god håndbold, og næste hjemmestævne i Mønshallen er søndag d. 19. januar.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Håndboldens dag

_JAC1517.jpg

Mød op i indesko eller strømpesokker i Møns Håndboldklub håndboldklub den 11. januar fra kl 13 -15 – så garanterer vi for masser af grin, sved på panden og spil med bløde bolde for alle.

I kan spille med bløde håndbolde, få tatoveringer, vinde EM-billetter og mange andre ting på Håndboldens Dag. I får også et diplom med hjem.

Vi glæder os til at byde velkommen til en hyggelig dag med mange bolde i spil. Inviter meget gerne dem, du vil udfordre på håndboldbanen ?

_JAC1397.jpg

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Juletræs fest

Møns Håndboldklub er medarrangører af dette fantastiske samarbejde mellem flere af Møns sportsforeninger, alle er velkomne.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Søndagens kampprogram

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Håndboldsøndag i hallen

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar